Els papers de la meva vida (4)

ELS PAPER DE LA MEVA VIDA 4 (característiques, consells, apunts, curiositats)

Avui un mica d’història.

El PAPER, tan senzill i lleuger però tan important. La seva història va directament lligada a la de la cultura, a la de la ciència i a la necessitat de preservar i transmetre el coneixement i l’art tan en l’espai com en el temps.

Fa milers d’anys vam començar a escriure i a utilitzar diferents suports, com les taules de fang a Mesopotàmia, els rotllos de papir a Egipte o el pergamí a l’antiga Grècia, Roma i l’Edat Mitjana.

El Paper el van inventar a la Xina, l’any 105 aC amb fibres de cànem, escorça de bambú, cotó… i, durant més de 500 anys només el van utilitzar els escribes xinesos. El seu procés de fabricació era secret.


Un altre dia us explico les peripècies i la quantitat de segles que van haver de passar fins que va arribar a Europa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Marta Soley Valldeperas. Les dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació de processament és el consentiment de l'interessat. No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i esborrar dades, així com altres drets, com s'explica a política de privadesa.