0

Qui sóc

Hola, sóc la Marta Soley i faig art en paper

Vaig créixer entre els flocs de la fusteria del meu avi i hi vaig descobrir que m’agradava treballar amb les mans. Seguint la tradició familiar vaig estudiar restauració de mobles i vaig tenir taller propi durant 8 anys.

 

Un projecte que neix des de l’amor

Sóc mare de tres fills: la Maria, el Martí i el Pau. Ser mare de tots tres és una de les millors coses que m’ha passat a la vida i té molt a veure amb el fet que existeixi la Dolça llibreta. Ve d’un cop molt fort, viscut fa uns anys: la meva filla va tenir un càncer i va morir.

 

Després d’aquest fet devastador va ser impossible continuar treballant la fusta. Buscava un nou sentit que m’ajudés a reteixir la vida i trobar una nova manera de viure de manera natural.

 

Aleshores, en aquest temps d’integració, des de la voluntat d’enquadernar els seus àlbums per aplegar els records preciosos, vaig iniciar-me en l’art de l’enquadernació i vaig començar a formar-me i a crear art en paper. Aquesta és l’essència de la Dolça llibreta. Des de l’amor, he  pogut reinventar-me i segueixo tirant endavant.

 

Des de la subtilesa i la delicadesa que m’ofereix el paper

Així vaig trobar noves maneres d’expressar-me. Amb la plasticitat d’aquest material, va anar sorgint un nou canal que va fluir i em va portar cap a la meva nova professió. Un fil invisible que segueix fluint, des del qual puc seguir connectada amb la Maria.

 

Dolça llibreta neix doncs, d’aquest dol tant profund. Creant i entre papers estic fent aquest camí.

La Dolça llibreta

El meu projecte de creació pren el nom d’una llibreta que un dia em va fer la Maria.

 

Tres grans camps de treball

La Dolça llibreta és un projecte on creo en paper des de tres gran àmbits: les enquadernacions, la formació i les decoracions d’espais. Tres camps on poso en pràctica l’aprenentatge continu: investigo i provo noves tècniques de manera constant. Treballo des de la senzillesa buscant l’essència.

 

Enquadernacions

Treballo per encàrrec creant peces personalitzades i úniques, en diferents formats.

M’agrada fer aquests suports perquè la gent els dibuixi, els pinti i els escrigui. Projectes pensats perquè qui rebi les meves creacions, segueixi creant.

 

Formació, monogràfics i tallers creatius

M’apassiona transmetre i compartir la meva professió als cursos, monogràfics i tallers que imparteixo, en format presencial i online.

 

Amb continguts tècnics i extensos als cursos de formació i més simples i específics als tallers monogràfics. Sempre construïm peces úniques, útils de gran bellesa.

També sóc tallerista d’enquadernació als cursos Illa oberta Tallers d’Art de l’Escola d’Art i Disseny Illa de Sabadell des del curs 2017-18.

 

Decoracions

Practico també el meu art aplicat al gran format, fusionant el paper amb altres materials i altres tècniques, per crear espais únics i vistosos i transformar-los en una altra atmosfera.

 

És en les decoracions on fusiono els meus dos oficis. El passat i el present; on aflora la meva professió de restauradora i puc treballar la fusta i altres materials. On es troben els meus dos mons, el d’abans i el d’ara.

 

Una proposta de cerca constant i sostenible

M’agrada el paper, descobrir-ne de nous, fer-ne recerca, conèixer-ne la composició.

 

Em sento compromesa amb el planeta i la natura; per això recupero i reutilitzo paper i cartró de diferents impremtes i petites indústries d’arts gràfiques o n’utilitzo de reciclat i/o ecològic.

 

Evito l’ús del plàstic per tal que el meu taller sigui cada vegada més sostenible.

 

Practico, tant com puc, l’economia circular i de proximitat.

 

Dolça llibreta és el meu projecte personal, és passió, essència. Són enquadernacions, tallers, decoracions. Són objectes únics, poesia en paper, estones per compartir, espais que es transformen… i experiències.  

 

Benvingudes i benvinguts.